•  Geachte lezer,

  Binnenkort start ik als vertrouwenscontactpersoon (VCP) bij Sint Boys-D.E.S. Ik zal mij eerst even voorstellen Mijn naam is Susan Bongers. Ik ben in 1979 geboren in Heerhugowaard en daar ook opgegroeid. Samen met mijn man Pascal Broersen en onze twee kinderen woon ik alweer een jaar of 12 in Sint Maarten. Onze dochter heeft heel wat jaren gehandbald bij D.E.S. en onze zoon voetbalt al sinds zijn 5e bij Sint Boys. In het dagelijks leven werk ik als zelfstandig (team)coach en trainer in mijn eigen coachpraktijk en daarnaast ben ik consultant bij een arbodienst.

  Als vereniging zie je het liefst dat alle leden met plezier en respect met elkaar omgaan. Toch kan het voorkomen, dat je binnen de vereniging te maken krijgt met ongewenst gedrag:

  • Pesten of gepest worden

  • Machtsmisbruik of verbale agressie

  • Het gevoel hebben dat je er door huidskleur, geloof of seksuele voorkeur niet bij hoort

  • Gedrag dat je onprettig ervaart van een teamlid, trainer of coach

  • Een vermoeden dat een ander in jouw omgeving hier mee te maken heeft

  • De wijze waarop er met je kind wordt omgegaan

  Mocht het voorkomen dat dit jou of jouw zoon of dochter toch overkomt dan kun je een beroep op mij doen als VCP. We maken een afspraak op neutraal terrein waar jij je verhaal kan doen. Ik ben als VCP volledig onpartijdig en probeer samen met jou een passende oplossing te zoeken.
  Vanzelfsprekend wordt alles vertrouwelijk behandeld, alleen met jouw toestemming kan/mag ik als VCP andere partijen erbij betrekken.

  Het kan natuurlijk ook zijn, dat het probleem niet is op te lossen of dat dit te groot is. Dan kan ik beroep doen op een vertrouwenspersoon van het NOC*NSF, die ons dan verder kan helpen.

  Mocht het zo zijn, dat jij of jouw kind zich door welke reden dan ook niet prettig/veilig voelt binnen de vereniging, dan hoop ik dat je contact met mij opneemt. Ik ben mobiel bereikbaar op 06-27895957 of via de mail smbongers@yahoo.com. Stuur je naam en telefoonnummer of spreek mijn voicemail in en ik zoek zo spoedig mogelijk contact met jou.

  Mocht het heel dringend zijn en je kunt mij niet bereiken, dan kun je ook contact opnemen met Centrum Veilige Sport Nederland van NOC*NSF. Deze hulplijn is te bereiken via 0900 20 25 590 of
  centrumveiligesport@nocnsf.nl . Bekijk ook www.centrumveiligesport.nl 

   

  Ook goed om te vermelden is waar de vertrouwenscontactpersoon niet voor is:

  • Meningsverschillen met trainers of leiders

  • Klachten over teamindelingen

  • Sportinhoudelijke vragen

   Met vriendelijke groet,

  Susan Bongers

  06 – 27895957

  smbongers@yahoo.com