• Op het zonovergoten en prachtige complex van St.Boys de eerste officiële wedstrijd van O19. Vanwege het feit dat er een paar jongens te laat waren en Jerome zijn COVID prik kreeg plus het feit dat Jesper tennisverplichtingen had was de opstelling ietwat aangepast maar ging dat niet ten koste van de kwaliteit van mijn ploeg. Opstelling: Mees in de goal, Timo (rechts) Dylan en Ivo in het het hart van de defensie, Tycho rechtsback, Dion op 10 en Lucas en Pepijn vormde het middenveld, Barrie centraal, Ab (rechts) en Koen in een vrije rol aan de linkerkant. Met de beste intentie aan de wedstrijd begonnen maar was het stroef en wisten wij 100% kansen niet te verzilveren waardoor het een gevecht was. De tegenstander VIOSW heeft amper een kans gekregen en was het wachten op de 1-0. Dat duurde en duurde, maar uiteindelijk wist onze kleine terriër Ab de 1-0 te maken. Blijdschap en opluchting bij mijn ploeg en kregen wij zo’n overwicht dat de tegenstander konstant achter de feiten aanliep. Onder aanvoering van onze Captain Dylan met zijn maatje Ivo was er geen doorkomen aan voor ViOSW. Wij waren heer en meester en gingen wij na een knappe goal van de uitblinker in de wedstrijd “Barrie” met 2-0 de rust in. Ik kon eigenlijk alleen maar ontevreden zijn over de gemiste kansen want was een ruststand van 6 of 7-0 reëler geweest. Jelle en Jerome kwamen er na rust in en ging de “trein” van onze oudste jeugd lopen. Heel tevreden over het vertoonde spel want was het met deze temperatuur best moeilijk om tempo te blijven spelen. Maar een zekere Dion kreeg het opnieuw op zijn heupen en wist deze “klasbak” met 3 goals het verschil te maken. Wat een talent……wat voor hem heel natuurlijk en heel normaal is maakte de verdediging van VIOSW ondraaglijk. Keer op keer wist Dion met kap en draaibewegingen de tegenstander zoek te spelen. De 3-0 was dan ook een doelpunt van Dion, de 4-0 van onze krachtpatser Timo en de 5 en 6-0 door Dion. Lucas was hiermede verantwoordelijk voor want heeft hij exact gedaan wat de trainer van hem vroeg. Lucas, ik vond je geweldig!!!!!!

   

  Koen die met de week meer bepalend gaat worden en is hij bijna niet af te stoppen. Geweldige speler en is meer liefhebber dan wie dan ook. Trucjes zijn hem niet vreemd en was de tegenstander dan ook op zoek om hem te raken. Maar Koen is slim en wist weg te blijven bij de schopgrage tegenstander. Een doelpunt was dan ook zeer verdiend geweest voor Koen maar ja….volgende week dan maar. Mees zijn eerste 0 wedstrijd en heeft hij het uitstekend gedaan. Al met al een lekkere overwinning die eigenlijk veel hoger had moeten uitvallen. Heb even moeten nadenken wie de MOTM zou worden, Tycho of Barrie en is het Barrie geworden. Hij gaat met de week beter spelen en was hij de eerste op het complex. Dat geeft wel aan hoe hoog zijn motivatie is. Hij staat te trappelen en hoop ik dat Milo niet al tevaak komt kijken want dan ben ik hem kwijt 🙂

  Mannen, een uitstekend begin maar zijn wij er nog lang niet. Het moet en kan nog beter en daar gaan wij hard mee aan de slag. Maar voor dit moment, complimenten van jullie trainer/coach en maken jullie mij enorm trots en blij.

   

  Ga hiermee door en zal er bloemen en champagne op ons wachten. Marc, hou er rekening mee dat jij je “knip” moet trekken want deze jongens gaan St Boys trots maken.

   

  Keep on doing the good job boys !!!!

   

   

  Jullie trainer