• 10 weken hoofdtrainer selectie Sint Boys                                                                            

  Na de eerste kennismaking op 16 juni, zijn er een aantal trainingen op vrijwillige basis georganiseerd op het trapveldje in Burgerbrug. Hier door hebben we elkaar leren kennen, waardoor het niet helemaal vreemd was om aan de eerste officiële trainingen te beginnen.

  Op maandag 3 augustus konden we, ondanks het Corona virus, toch beginnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen 2020-2021. Wij (Dominic en ik) zijn met een enthousiaste groep van 24 spelers van start gegaan met 3 keer in de week trainen. De basis van het seizoen leg je in de voorbereiding dus iedereen zal conditioneel sterk moeten zijn bij aanvang van de competitie.

  De eerste oefenwedstrijd thuis was tegen Apollo ‘68 en werd gewonnen helaas moesten we een week later het verlies slikken na de derby  thuis tegen Petten. De laatste oefenwedstrijd was tegen Victoria O  maar werd helaas  ook verloren. Tijdens deze oefenwedstrijden hebben Dominic en ik een grote groep spelers geselecteerd om veel jongens aan het werk te kunnen zien en zo een goed beeld van de spelers en het team te krijgen.

  Net als voorgaande jaren speelden we een drietal bekerwedstrijden in een poule met niet de minste ploegen, namelijk Winkel, de Rijp en RKEDO. Door deze wedstrijden te spelen hebben we conditioneel een goede stap kunnen maken en vooral de verdedigende speelwijze kunnen ontwikkelen. Het 2e elftal speelde ook drie bekerwedstrijden, te weten tegen Alkmaarsche Boys, KSV en LSVV waar helaas geen punten werden gehaald. 

  Op 20 september stonden de 1e competitie wedstrijden op het programma. Voor het 1e elftal was dit thuis tegen VZV, winst van 7-3 een goede start! Het 2e moest een uit wedstrijd spelen tegen KSV 3, ook al tegenstander in de beker. Helaas werd er voor de tweede maal van deze ploeg verloren. 

  Op 27 september op Texel werd er door het 1ste uit gespeeld tegen Oosterend. Helaas werd deze wedstrijd met 5-4 verloren, maar de mannen hebben een enorme weerbaarheid getoond om na een 5-1 achterstand de wedstrijd nagenoeg te keren. Zelfs de 5-5 werd gemaakt, echter werd deze goal afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Het 2e elftal speelde een thuis wedstrijd tegen het sterke Nieuwe Niedorp 3. De wedstrijd werd nipt verloren met 2-3 maar er is een prima pot voetbal op de mat gelegd, wat genoeg perspectief bied!

  Vanaf 4 oktober mogen er helaas geen supporters meer op de club komen en zijn de kantines gesloten, een rare gewaarwording voor iedereen die gek is op voetbal. Dit betekende dan ook dat een mooi potje voetbal tegen Geel-Zwart wat na 96 minuten werd afgesloten met 1-1. Tijdens deze wedstrijd werd er prima gevoetbald en regelmatig kansen gecreeërd en gestreden voor elke meter. 

  Het 2e speelde de lastige uitwedstrijd bij Schagen Unites en wist deze met 1-2 winst de eerste drie punten van het seizoen mee naar Sint Maarten te nemen 

  De komende periode zal de ontwikkeling liggen op het maken van doelpunten. Het is duidelijk dat er een positieve ontwikkeling gaande is binnen de selectie, zowel in het teamproces als in de speelwijze. De samenwerking met mijn assistent Dominic Bakker, voorzitter Marc Mulder, coach Koen Zutt van het 2 en begeleider van het 1e  Nico Hemmer loopt voorspoedig.

  Als hoofdtrainer kan ik zeggen dat ik na deze eerste 10 weken heel tevreden ben! 

  Milo Kuipers