• Gisteren (28/4) heeft het bestuur weer vergaderd, via Zoom dit keer. 

  Het zijn rare tijden en de club wordt op diverse manieren geraakt door de coronacrisis. Vervelendste is natuurlijk dat wij niet kunnen doen waar we voor zijn: het zorgen dat jeugd- en seniorleden bij onze club lekker kunnen voet- en handballen. Ook onze vele trainers, begeleiders en vrijwilligers kunnen, in veel gevallen, niet doen waar zij zoveel plezier uit halen. Tot slot is er voor ouders, opa's en oma's, en supporteres geen vermaak op ons mooie sportcomplex. Jammer, jammer, maar we hopen toch dat het langzaam weer op gang komt en dat we deze verevelende periode achter ons kunnen laten. Daarbij hopen we natuurlijk dat zo min mogelijk mensen -en naasten- getroffen worden door het virus en gezond en fit blijven. Veel gezondheid en sterkte iedereen. En zoals onze premier ook zegt "hou vol"!

  Wat is er gisteren zoal besproken en besloten:

  • We willen graag weer aan de slag met het aanbieden van trainingen voor onze jongste jeugd (t/m 12 jaar) en ook aan onze oudere jeugd (t/m 18 jaar). Hiervoor moeten we voldoen aan een streng protocol en tevens een plan van aanpak maken en ter goedkeuring voorleggen aan de gemeente. Wij hopen welicht deze week al van start te kunnen en anders vanaf volgende week weer te kunnen opstarten. We zullen dit zsm communiceren via coordinatoren, trainers/begeleiders en via de appgroep van de teams. Hou de berichtgeving in de gaten!
  • We zijn ook begonnen met teamindelingen, e.d. voor het volgende seizoen (2020-2021). Bij de handbal in samenspraak met Petten en HVS. Bij de voetbal in samenspraak met Vesdo. Een hele klus. Meld je snel aan als je volgend seizoen ook gezellig mee wilt hand- of voetballen. Mocht je willen stoppen, meld dat dan nu, maar uiterlijk 8 mei a.s.
  • Het jeugdkamp gaat dit jaar niet door. Verschoven naar 2021.
  • Ook vele van onze sponsoren worden hard getroffen. Wij roepen iedereen op "wees loyaal en koop lokaal" en het liefst bij onze sponsoren.
  • Financieel worden we flink getroffen. Nu al weten we dat we onze kantineomzet mislopen en inkomsten uit diverse jaarlijkse acties. Gelukkig is onze loterij een groot succes en kunnen we mooie prijzen kopen bij onze sponsoren. Loten kopen kan nog! We hebben inmiddels 4.000 euro steun ontvangen van de gemeente uit het steunfonds. Super! We zijn bezig te kijken of we een beroep kunnen doen op het Rabobank Cooperatiefonds. Voorts moet nog blijken in hoeverre we nog extra steun krijgen van de gemeente en de KNVB/NOC/NSF. Vooralsnog is onze penningmeester redelijk gerustgesteld....
  • Onze afsluitingsdag gaat ook niet door. We overwegen een seizoensopeningdag te organiseren.
  • Het onderhoud op ons complex gaat (bijna) gewoon door. Hulde aan onze onderhoudsmannen! Problemen met de afwatering en riolering zijn opgelost (met dank aan Rob Tesselaar!) en er is recent nog een klusavond geweest. De gemeente gaat gewoon door met dagelijks onderhoud. Groot onderhoud heeft plaatsgevonden op het B-veld. Het A-veld staat in de planning. Voor het stadion zijn/blijven we zelf verantwoordelijk.
  • Er zijn 2 offertes binnen voor LED-verlichting op het B-veld. Met de huidige subsidiemogelijkheden hebben we een hele mooie terugverdientijd van 6-7 jaar. Onze jaarlijkse kosten gaan mooi omlaag. Daarnaast verbetert de lichtopbrengst waardoor er prettiger getraind kan worden. Ook is het veld dan geschikt voor avondwedstrijden.
  • Ook onze ketel zal vervangen worden. Deze is na ruim 15 jaar aan vervanging toe.
  • Binnenkort komt ook de sponsorcommissie weer bijeen. We moeten onze sponsoren blijven steunen!
  • Alle seniorleden zijn opgeroepen de IVA-cursus (Instructie Verantwoord Alcoholgebruik) te volgen. Dit is verplicht voor kantinediensten op zondag. En dat doen alle senioren 2 a 3 keer per seizoen. Doen dus!
  • Aan het eind van het seizoen gaan we helaas weer afscheid nemen van enkele vrijwilligers. Hoe we dit gaan en kunnen doen gaan we nog even bekijken.

  Als je vragen hebt over dit verslag of aan het bestuur. Jullie weten ons te vinden!

  Blijf gezond en hou vol!

  Het bestuur