• Het is al weer drie dagen geleden maar nog lang niet vergeten. Dertien jaar nadat we kampioen werden in de zesde klasse zijn we nu gepromoveerd naar de vierde klasse KNVB.

  Op een windering Sportpark bij 't Hoog was het een drukte van belang. Maar liefst negen thuiswedstrijden op zondag. Alle vier de voetbalteams thuis en alle vijf de handbalteams thuis. Het kleedkamerprobleem werd opgelost door medewerking van Ron van Hemert van Dorpshuis de Klimop die 's ochtends vroeg al de deur open deed voor de allerjongsten. Ron bedankt.

  De hele week was een groep vrijwilligers in touw geweest om het complex te verfraaien. Er werd extra gemaaid, extra beregend en de lijnen er strak op. Een opmerking was zondag dan ook "waar zijn de keu's " .

  Dan de wedstrijd zelf. Ondanks dat Petten dit jaar onderaan eindigde hebben we het op een of andere manier toch altijd moeilijk tegen Petten. Er werd met zijn allen gestreden en hard gewerkt. En na een minuut of 25 kwam de bevrijdende 1-0 na een kopbal van Maarten Nanne. Het talrijk aanwezig epubliek ging er goed voor staan zou het lukken?

  De KNVB had al bekend gemaakt dat alle periodekampioenen zonder nacompetitie te spelen zouden promoveren naar de vierde klasse. Het werd nog wel bibberen en beven want de 2-0 wilde maar niet vallen.

  Het werd kwart voor vier, tien voor vier en maar doorspelen. In de 94e minuut nog een beste kans voor Petten maar Niek wist deze onschadelijk te maken. In de 99e minuut dan ja hoor de 2-0 en weer een kopbal van Maarten. De boel ontplofte behoorlijk op en rond het veld. Nu was het klaar.

  Even later het eindsignaal en de promotie was een feit. Een trotse voorzitter deelde de bloemen uit en daar na was het nog lang gezellig in de kantine met muziek van Henk Naber.

  Nu maar afwachten wat voor een mooie poule we tegemoet kunnen zien van de KNVB.