• Scheidsrechterscommissie Handbal

  De scheidsrechterscommissie voor de handbal zorgt er voor dat er voor elke handbalwedstrijd een scheidsrechter is. Dit doe je door schema’s te maken, de schema’s met de teams te delen, de teams de wedstrijden te laten invullen, scheidsrechters voor de Dames te regelen en ervoor te zorgen dat de spelers zichzelf aanmelden om wedstrijden te fluiten. Vervolgens noteer je alles in het handbalsysteem en zorg je ervoor dat de wijzigingen bijgehouden worden. Ook houd je bij welke speelsters er 13 worden zodat ze een scheidsrechtersopleiding kunnen gaan doen. Wanneer er junioren geslaagd zijn voor de scheidsrechtersopleiding ben jij degene die voor een fluitje en een oorkonde zorgt.

  Hoe veel tijd ben je kwijt aan deze vrijwilligerstaak?
  De meeste tijd ben je kwijt aan het begin van het seizoen. Denk hierbij aan een paar uur voor het opmaken van de schema’s en het contact zoeken met de teams. Tijdens het seizoen ben je bezig met de wijzigingen en de scheidsrechtersopleiding voor de jeugd. Al met al gaat het om 4 à 5 uur per seizoen.

  Wie zoeken wij voor deze taak?
  We zoeken iemand met affectie voor handbal, iemand die betrokken is bij de teams en iemand die basiskennis heeft van fluiten bij de handbal. Ook moet je het leuk vinden om roosters te maken en te organiseren. Een mooie taak voor iemand die graag bij de handbal wil helpen maar niet op vaste tijden en dagen beschikbaar kan zijn. Een senior lid van de handbal of de vader/moeder van een speelster zou goed geschikt zijn. Voor deze commissie kunnen twee personen al genoeg zijn.

  Vorig seizoen heeft Colinda Cremer deze taak op zich genomen. Wie volgt haar op?

   

  Aanmelden

  Wil jij je aanmelden als lid van de Scheidsrechterscommissie voor de Handbal? Neem dan contact op met Marc Mulder via 06-29099151 of marc.mulder@sheerenloo.nl.