• Zondag 29 januari staat er een sterke wind, zo nu en dan komt er een bui overwaaien en die laat wat regen los. Vandaag staat voor Sint Boys 3 een belangrijke wedstrijd tegen LSVV op de planning. Het derde is als hekkensluiter van de 8e klasse 01 de winterstop ingegaan met twee punten achterstand op Duinrand, een overwinning op deze zondag zou dus betekenen dat de laatste plek ingeleverd werd voor een 10e plaats.

    Coach Bram wist weer een eskader aan talenten te verzamelen op de vroege zondagochtend, met volle moed verschenen 16 fitte spelers op het veld. Scheidsrechter Jack gaf het fluitsignaal en de wedstrijd werd begonnen. Sint Boys was gelijk vanaf het eerste moment scherp en wist veel op de helft van LSVV te spelen. In de 26e minuut kwam er een corner uit, aanvoerder Erik nam plaats achter de bal en gaf deze prachtig voor, met een mooie draai en een beetje hulp van de wind vloog deze bal zo de verre hoek in. 1-0 voor Sint Boys. LSVV begon gelijk weer scherp en wist door de linies te breken, de spits van LSVV kreeg een 1 op 1 met keeper Sven, maar door het vroegtijdig uitkomen wist Sven hier de gelijkmaker te voorkomen. LSVV bleef dreigend op de flanken, door uitstekend verdedigend werk door Damian en Dirk bleven echte kansen uit. Vlak voor de rust werd er net buiten de middencirkel een overtreding gemaakt, Erik nam opnieuw plaats achter de bal. Het team verzamelde zich voor het doel en het schot werd genomen, de bal vloog door de lucht en iedereen inclusief de keeper van LSVV kon alleen maar toeschouwen hoe de bal zo de kruising in vloog, de 2-0!

    Tijdens de rust was er al veel vreugde in de kleedkamer, maar er moest nog een helft gespeeld worden. De thee werd genuttigd en er werd besloten weinig aan de opstelling te veranderen. Waar Sint Boys in de eerste helft veel sterker begon, deed LSVV dat in de tweede helft. Er werd veel druk gezet en het duurde ook niet lang voordat het eerste schot op doel afgevuurd werd, een trap van buiten de 16 zorgde ervoor dat LSVV de 2-1 scoorde en opeens was LSVV weer helemaal terug in de wedstrijd. De tegenstander begon agressiever te voetballen, dit zorgde voor meer opstootjes en de sfeer werd langzamerhand grimmiger en grimmiger. Toch bleef Sint Boys netjes voetballen en werd er sterk verdedigd, het centrale verdedigende duo van Hans en Piet wisten geregeld een doorbraak tegen te houden. LSVV werd steeds gevaarlijker en de gelijkmaker hing in de lucht. Hierdoor werd besloten lekker door te wisselen en zo stonden er telkens 11 spelers vol energie in het veld. Toch werden alle kansen niet benut door LSVV en het laatste fluitsignaal klonk.

    Deze drie punten samen met het gelijkspel tegen Schagen United zorgt ervoor dat Sint Boys 3 op een 10e plek staat met vier punten. Aankomende zondag wordt uit tegen Kleine Sluis gespeeld die maar twee punten boven ons staan, een belangrijke wedstrijd dus!