• Onze “oudste jeugd” is reeds enige weken intensief bezig met de voorbereiding voor het nieuwe seizoen.

   

  Op woensdag 25 aug een oefenwedstrijd tegen Con Zelo en was de start van deze wedstrijd niet écht om over naar te huis te schrijven. Rommelig, onwennig, geen juiste wedstrijdinstelling bracht ons niets. Weinig tot géén duelkracht, slechte inspeelpasses, veel balverlies en was onze verdediging (wat normaal gesproken een zekerheidje is) een slecht georganiseerde puinhoop! Al met al geen blije coach en kwamen wij al snel op 1-0 achterstand door een “het doelpunt vh jaar” van Thomas….helaas schoot de hardwerkende Thomas de bal van buiten de 16 snoeihard achter zijn eigen goalie….

   

  Twee kapitale verdedigingsfouten en was het na amper 15 minuten 3-0 in het voordeel van Con Zelo. Moet eerlijk zeggen dat ik mijn ploeg nog niet eerder zo dramatisch in actie heb gezien. En moest ik ingrijpen om niet het lachertje vd avond te worden. Jerome ging op de plek van Koen centraal middenveld spelen en met één wissel bleek onze O19 de draad weer op te pakken. Met een ontketende Jelle (3-1) kwamen wij terug in de wedstrijd na goed werk van Koen. De laatste 15 min vd eerste helft zag je aan onze jongens dat wij absoluut niet van plan waren om deze wedstrijd te verliezen. In de rust de puntjes op de i gezet en kwamen Tycho, Dion en Sil in het veld.

   

  Nou……wat kan ik zeggen!

   

  Zo slecht als de 1ste helft was, zo goed was de tweede helft.

  Goed combinatievoetbal, duelkracht, onverzettelijkheid bracht Con Zelo in zware problemen. Dion heeft zijn talent vorig seizoen al laten zien en deze “Bas Dost” spits laat zien dat er nog voldoende talent in de kop van Noord Holland is. Hard werken, balvast en scorend vermogen zijn deze fijne knul niet vreemd en ben ik enorm blij dat hij Dirkshorn achter zich gelaten heeft en onze selectie is komen versterken. Je bent er nog niet Dion maar heb ik het volste vertrouwen dat je dit seizoen bepalend voor ons zal zijn.

  Maar onzin natuurlijk om deze zeer goede tweede helft op het conto van één speler op te hangen want was mijn gehele team uitstekend. Ik wil er toch eentje uitpikken! Op de training vorig jaar kwam er een zekere Jerome zich melden of hij mee mocht trainen! Vanaf minuut 1 was het mij duidelijk dat wij te maken hebben met een groeibriljant! Ik ben helemaal “waus” van deze speler. Hij is het cement tussen de stenen in mijn team en is het een zalige gozer om mee te werken. Nooit zaniken, altijd 100% inzet en na een tragisch verlies heeft hij nimmer verzaakt en ben ik dolblij dat ik de ontwikkeling van deze talentvolle speler van nabij mag volgen. Hij is onze “Jan Wouters” en heeft ieder team zo’n speler nodig. Balvast, bewaker op het middenveld en laat Jerome zijn medespelers beter voetballen. Ga zo door Jerome en ben ik hartstikke trots op je knul! Jelle !!!!!!!! Wat kan ik zeggen over Jelle?????? Je hebt mij doen verbazen man…vorig jaar nog onzeker of hij door wilde gaan en liet hij mij enige maanden geleden weten TOCH door te gaan. Nou……!!!!!!

   

  Ik weet niet welke pil jij naar binnen hebt gewerkt want Jelle was helemaal los! Met 3 doelpunten (zelfs nog 1 glaszuivere afgekeurd) bracht hij eigenhandig ons in extase! Jelle was niet af te stoppen en bracht ons terug in de wedstrijd (3-2) waarna Dion ons (3-3) op gelijke hoogte bracht. Jelle was nog niet klaar met onze Waarlandse vrienden (3-4) en heb ik genoten van mijn team. Wat een kracht en zit het conditionele al redelijk goed dus dat gaat nog wat worden komend voetbaljaar. Ab achterin naast Dylan en is dat misschien wel zijn plekkie. Fijne jongen om mee te werken en altijd zich inzetten voor zijn “gappies” maar moet nog wat arbeid verrichten om écht het verschil te maken. Maar daar ga ik je bij helpen Ab. Na een schoonheidsfoutje bracht Conzelo ons op 4-4 (daarvoor de gememoreerde glaszuivere goal van Jelle) maar after all zeer tevreden over het vertoonde spel van de tweede helft. Onder aanwezigheid van onze hoofdtrainer Milo, waarvoor onze dank, hebben wij laten zien dat er niet gesold kan worden met St.Boys/Vesdo O19 dit jaar. 

  Door jullie heb ik weer zin in het voetbal terug gekregen jongens en ben ik daar dankbaar voor!  We gaan keihard werken om de vastigheid in ons spel iedere week te laten zien. Aan ouders, broertjes, zusjes, opa's en oma's het verzoek om te komen kijken naar deze geweldige groep spelers. Ze zijn écht de moeite waard. 

   

  Bedankt voor een fijne voetbalavond jongens,

   

  Jullie trainer